"Не държим пари в болницата, но може да се повреди техниката и това може да коства човешки живот", заяви д-р Стефан Константинов

Онкологията в София е станала обект на четири обира само за година. Това съобщи в социалните мрежи директорът на лечебното заведение д-р Стефан Константинов. Той разпространи и видео от охранителни камери, на което се вижда как мъж претърсва помещенията с апаратура и регистратурата. Крадците влизат през прозорец на втория етаж, който разбивали с отвертка.

Според директора на болницата и при четирите обира крадецът е един и същ. „На 31 декември и на 2 януари бяха последните посещения на крадеца. Непосредствено след празниците по Нова година. Искам да кажа, че болницата работи добре. Публикувах видеото, за да видят хората докъде може да стигне наглостта и безочието на тези крадци. На извършителя, или по-скоро на групата с него, защото на кадрите се вижда, че отвън го чакат хора, искам да кажа, че няма нищо ценно. Но с тези влизания могат да повредят апаратурата или да затрият неща, които да костват здравето и живота на хората и така могат да станат убийци”, заяви в ефира на „Здравей, България” доктор Константинов.

Шефът на Онкологията в София: Четири пъти за година обират болницата (ВИДЕО)

По думите му крадецът е един и същ, поне според видянотро на записите от камерите, и пипал личните вещи на лекарите. „Бутилките с алкохол бяха първото нещо, което изчезна. Имаше изчезнал таблет. Разбиха машината за напитки”.

Крадците са били забелязани при едно от влизанията. „Забелязан е на камерите, но е имало неадекватна реакция от страна на охраната. За малко е било да бъде задържан”, посочи директорът на здравното заведение.

Повече гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.