По думите му газовата връзка с Гърция ще даде възможност за купуване на втечнен газ

"Трябва да има контрол над разходите и да ограничим дефицита. Важно е той да бъде под 3%. Това ще попречи на ръста на лихвите и ще донесе до стабилност за бизнеса". Това заяви за "Твоят ден" Мартин Димитров, депутат от "Демократична България" и икономист.

По думите му газовата връзка с Гърция ще даде възможност за купуване на втечнен газ. "Бизнесът е в трудно положение - затова трябват два вида мерки - краткосрочни компенсации, както за потребителите на ток, така и на газ. Най-важната мярка обаче е да не допускаме това да се случва за в бъдеще, а това е обвързано с факта да не зависим от един източник на газ", разкри той.

Хиновски: Мораториумът върху цената на тока ще доведе до наказателни процедури от ЕК

Според него в отбраната има общо 5200 души, които продължават да работят в пенсионна възраст. "Административната реформа минава първо през това. Хора в пенсионна възраст трябва да бъдат наети, само ако няма млади хора, които да извършват съответната дейност. Може да има изключения, но това трябва да е масовото решение", смята Димитров. И допълва, че по-доброто заплащане също е част от реформата. Затова е необходим и одит.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.