Вчера се отбеляза нов рекорд на болните за едно денонощие

"Пандемията от COVID-19 предстои да отпадне от дневния ред на Турция", заяви турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа след проведеното заседание на специализирания Съвет за борба срещу коронавируса.

По думите му на заседанието са били обсъдени въпросите по разпространението на пандемията, приложението на турската ваксина Турковак, системата на тестовете, правилата за карантина и изолация. Министър Коджа огласи решенията, които са били взети от Съвета.

Спад на заразените във Великобритания, учениците се връщат в училище

"Ваксинираните с три дози лица няма да подлежат на карантина, дори и да са били в контакт със заразени от COVID-19. Като взехме предвид правилата, прилагани в развитите страни във връзка със скрининга и разпространението на пандемията, се реши PCR да се изисква само при наличие на симптоми. Изолационният период за заразени с COVID-19 ще бъде 7 дни, след изтичане на този срок от преболедувалите няма да се изисква да представят негативен тест. Ще правим всичко, което е по силите ни, за да отпадне пандемията от дневния ред на Турция", каза здравният министър.

В същото време обаче новозаразените с коронавирус продължават да нарастват стремително. Вчера се отбеляза нов рекорд на болните за едно денонощие. 77 722 души са регистрирани като позитивни при направените 422 028 теста, а 145 души са жертвите.

 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.