Холивудският актьор ще режисира пиеси в Народния театър

Джон Малкович в преговори с България. Известният актьор може да режисира пиеси в Народния театър. Това съобщи ръководителят на най-голямата театрална трупа у нас Мариус Донкин.

Звездата на Джон Малкович в киното изгрява през 80-те години.  Неговите експресивност, красноречие и загадъчност бързo го превръщат в един от най-ценените актьори в Холивуд. За да може да го видим и във филм, създаден за самия него - „Да бъдеш Джон Малкович“.

През 2002 година дебютира като режисьор. И именно като такъв се очаква през 2025 година да зарадва българските си почитатели, като представи в Народния театър една от своите най-известните пиеси.

Джон Малкович ще поставя пиеси в Народния театър

„Горещо се надяваме това нещо да се случи. Нашата идея е да му предложим да представи същата пиеса, която е представил в своя частен театър в Чикаго“, обясни Мариус Донкин.

Според Донкин пристигането на актьори от калибъра на Малкович ще даде възможност на младите театрални таланти у нас да бъдат забелязани.

„Ами я си представете, че той си хареса някой от нашите колеги и ги вземе да работят с него“ , добави той.

По думите на Валентин Танев хърватският произход на Малкович е доказателство, че артистите от Балканите също могат да пробият в Холивуд.

„Всичко е въпрос на талант, на идеи, на възможности. Мария Бакалова проби по един начин, друг ще намери друг път”, казва Танев.

Но и Танев, и Донкин смятат, че не всеки може да бъде Джон Малкович. Защото той, сам по себе си, е различен от всички останали.

„Винаги има нестандартен поглед върху ролите. Във всяка роля той е и много краен, което ми допада“, допълва Танев.  

„Той е най-театралния актьор в кинодейността си. Той не си позволява в нито едно от представленията си да не е променен -и като характер, и като визия“, коментира още Донкин.

Според директора на Народния театър Малкович поставя ребуси пред аудиторията. И предположи, че българската публика ще получи ценен урок от него.

 „Ще сугестира хората в каква посока да вярват в себе си и в каква посока да вървят“ , казва още директорът.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.