Коментар на Милен Керемедчиев, Чавдар Стефанов и Велизар Шаламанов

Необходимо е решение на МС, с което да се утвърди повишаването на готовността на България при възникването на криза, а такава има. Това каза в ефира на „Здравей, България” бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов. По думите му свикването на Съвет по сигурността е добра новина.

Заплаха за националната сигурност има в близките няколко месеца, прогнозира дипломатът Милен Керемедчиев.

Петков преди Съвета по сигурността: Ще вземем най-отговорната национална позиция

„Заплахата няма да дойде в следващите дни или седмици, а в следващите няколко месеца. Сега започва надграждане на нашата политика. Съветът трябва да вземе решения, които да минат и през МС и парламента. Приемането на войски на територията на страната става именно така”, добави той.

Настъпи часът на истината за България и НАТО. Това каза от своя страна журналистът Чавдар Стефанов.

„След дълго членство в Алианса България би трябвали да е готова на всичко, включително и на защита на съседни държави, членки на НАТО. Малки ни изненада това, което се случва, обществото не е подготвено”, каза още той.  

Целия разговор вижте във видеата. 

След новините в 16.00 ч. очаквайте специалното студио на NOVA NEWS за Съвета по сигурността и ситуацията между НАТО и Русия с водещ Любомир Огнянов.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.