Разговорът на Николай Дойнов с д-р Лъчезар Томов ще бъде излъчен на живо в сряда от 18:25 часа по NOVA NEWS

Съвместният телевизионен проект на Новините на NOVA и Нов български университет „Гласът на науката“ продължава с темата - „Изгубени в статистиката на COVID-19“. Журналистът Николай Дойнов ще разговаря с гл. ас. д-р Лъчезар Томов за математическите модели, използвани в пандемията, и как те могат да се борят с дезинформацията. Вторият епизод от поредицата ще бъде излъчен в сряда (26 януари) от 18:25 часа и може да бъде проследен на живо в ефира на NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.

„Гласът на науката“: Кои храни помагат по време на COVID-19 (ВИДЕО)

Какъв е анализът на данните към днешна дата и как ще се развие пандемията в краткосрочен план? Отговори на тези важни въпроси ще бъдат дадени от преподавателя в департамент информатика на НБУ гл. ас. д-р Лъчезар Томов. Той има над 10 години работа в софтуерната индустрия, свързана с програмиране за вградени системи, математически методи за оптимизация и уеб програмиране. Работи в областта на медицинската статистика, свързана с инфекциозни заболявания, заедно с екип от Медицински Университет-София и ИМИ-БАН.

Зрителите отново могат да задават своите въпроси в платформата sli.do, достъпна от телефон, таблет или компютър. След влизане в нея, трябва да изпишат #nauka и да попитат за всичко, което ги вълнува.

Гледайте „Гласът на науката“ на 26-и януари (сряда) от 18:25 часа на живо по NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.