Негови съседи споделят за отправяни заплахи и обиди

Полицай си резервира лично паркомясто пред жилищен блок в Свищов, поставяйки табела. Хора от кооперацията споделят, че служителят на реда си е присвоил мястото през последните години, като го пази с цената на заплахи към съседите си. Извършена е проверка на МВР за незаконните действия на полицая.

Александрина Романова живее със семейството си в Англия, но наскоро е закупила жилище в Свищов. Прибирайки се в крайдунавския град, се сблъсква с претенциите на полицая.

„ПЪЛЕН АБСУРД”: Междусъседска война в София заради паркоместа (ВИДЕО)

„Попита ме каква съм аз и защо спирам на неговото място. Много съседи споделиха, че не ползват това паркомясто, защото той не им разрешава”, обясни тя.

Полицаят е служител в „Охранителна полиция”. Отправял заплахи и към жената на друг съсед.

„Нормално е да има диалог, но той е облечен във власт. Отправяше заплахи към жена ми, и то пред децата”, разказва Деян Кръстев.

От общината в Свищов са категорични, че поставянето на табелата е незаконно. Екип на NOVA се срещна и с полицая.

„Тук постоянно има проблем със спирането, не съм забранил на никого да паркира. Табелата не е официална”, каза той.

Общината разпореди табелата да бъде премахната, а МВР започна дисциплинарна проверка на своя служител.

"‘Това място е общинско, никой няма право на такива своеволия. Сигнал по случая не е подаван, научихме от вас за него. Табелите вече ги няма”, обясни зам.-кметът Иван Шопов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.