Предстои ветровит уикенд

В петък облачността ще се увеличи в хода на деня, но валежи в равнинната част на страната не се очакват. Дневните температури ще са в интервала от 5 до към 10 градуса. Вятърът ще се усилва с по-осезаеми и мощни пориви в Дунавската равнина и Тракия.

По планините вятърът ще е по-силен, особено по старопланинските била. Облачността ще е променлива, по-значителна - над Западна и Централна Стара планина, където има вероятност да прехвърча слаб сняг. Температурите в топлата част на денонощието ще бъдат между минус 4 градуса по високите части и плюс 1 - в ниските планински масиви.

През почивните дни не се очакват резки температурни промени. Облачността и през двата дни ще е динамична, с краткотрайни и слаби превалявания от сняг в планините. Събота ще е по-студеният ден, с дневни температури в интервала между 2 и 7 градуса, а в неделя термометрите отново ще се колебаят между 5 и 10 градуса. Ще се усеща вятър, който ще е по-силен в последния ден на седмицата в планините, в Дунавската равнина и Тракия.

През следващата седмица времето ще е спокойно в понеделник, когато дневните температури ще отбележат леко повишение с градус-два спрямо неделя. Във вторник циклон от Средиземноморието ще премине над Гърция, но ще засегне частично и нашата страна с валежи от сняг в планините и някои райони в югозападната половина. На изток преваляванията ще са предимно от дъжд.

Валежите бързо ще спрат още в сряда. В четвъртък и петък слънцето ще е по-щедро, а температурите ще се повишават.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.