Повод стана изказване на вътрешния министър за високата цена на газа

Нов сблъсък между МВР и прокуратурата. Поводът е изказването на вътрешния министър, че  скоро се очакват обвинения, заради високата цена на газа.  По думите на Иван Гешев коментарът на Бойков Рашков е бил в нарушение на закона.

Според вътрешния министър Бойко Рашков заради високата цена на газа ще се стигне до обвинения.

„Има едно лице, спрямо което ще се повдигне обвинение. Надявам се в най-скоро време, но това е въпрос, който ще реши разследващият екип”, обясни вътрешният министър Бойко Рашков. На въпрос дали става дума за Николай Павлов, той отговори, че това се доближава се до истината.

Ще разследват отстраненото ръководство на „Булгаргаз" (ОБЗОР)

„Когато веднъж нещо, което каже министъра на вътрешните работи е вярно, ще коментирам негови изявления”, заяви Гешев.

Без да коментира изявлението по същество, главният прокурор размаха пръст. 

„Препоръчвам на хората, които коментират темата да прочетат българската конституция и процесуално наказателния кодекс. Сигурен съм че министърът е прочел, но не знам защо коментира в нарушение на законовите норми”, добави той.

Междувременно отстраненият изпълнителен директор на „Булгаргаз” Николай Павлов за пореден път защити действията на екипа си.

Отстраненият директор на „Булгаргаз” : Не са ми изпращали призовка за разпит

„В България са едни от най-ниските цени в газа. Имаме ниска цена, рекордни продажби, рекордни печалби. „Булгаргаз”  изживява своя апогей”, заяви той.

По думите на Павлов през следващите месеци трябвало да се следи внимателно какво ще се случи в Булгаргаз. Съмненията му са, че там ще се „ намърдат компании, които да играят ролята на посредници”.

„Разликата в цената на „Булгаргаз” и на европейските пазари, пресметната през количествата е 1 милиард за последната година включително и януари месец. Тези 1 милиард лева ще отидат в частни джобове”, добави още той.

Чии са тези джобове, засега Павлов отказа да конкретизира.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.