Досегашният лидер на партията Красимир Каракачанов е избран за почетен председател

С 303 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“ извънредният конгрес на ВМРО избра  ръководство на партията. Новите ръководители на Организацията са Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, а досегашният лидер Красимир Каракачанов е избран за почетен председател.

Джамбазки: Идва време за модернизация на посланията на ВМРО

Ангел Джамбазки е втори мандат евродепутат и зам.-председател на ВМРО. Искрен Веселинов е досегашен зам.-председател и председател на групата народни представители на войводите в 44-тото НС. Александър Сиди е досегашен член на националното ръководство и депутат в 44-тия парламент.

За главен секретар с 306 гласа „за“ е избран досегашният организационен секретар и депутат в 44-тото НС Юлиан Ангелов. Продължава изборът на другите ръководни органи на партията.

ВМРО решава за бъдещото ръководство на партията

До тази промяна се стигна след изборните резултати на ВМРО на изборите 2 в 1 през ноември. Тогава партията взе малко над 1% и ръководството подаде оставка.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.