Температури над 15 градуса в някои райони на страната

В сряда до обяд отново ще има условия за понижена видимост с мъгли, с по-голяма вероятност в югоизточните райони. Денят ще е с увеличаваща се от запад на изток облачност. Очакват се и слаби превалявания от дъжд в най-западните части на страната, в планините валежите ще са от сняг. Вятърът ще е с по-осезаеми пориви в планините и около крайбрежието. Дневните температури продължават да се повишават и в сряда ще са от 11 до 16 градуса, в планините - между 0 и 7 градуса спрямо надморската височина.

Мъгли ще има и в четвъртък сутринта. Денят обаче ще е по-слънчев и по-топъл. Термометрите следобед ще се колебаят от 12-13 докъм 17-18 градуса. Топлата поредица продължава до края на седмицата. В петък обаче над страната ще премине бърз студен атмосферен фронт с мощни пориви на северозападен вятър. Очакват се краткотрайни валежи предимно от дъжд в равнините и сняг в планините.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.