Според Курти Путин ще се опита да предизвика война в Западните Балкани

Премиерът на Косово Албин Курти поиска от европейските страни да приемат Косово в Европейския съюз и НАТО. Държавният глава посочва, че народът му е загрижен, че руският президент Владимир Путин ще се опита да предизвика война в Западните Балкани, за да превърне региона в "бойно поле със западните демокрации". Това съобщава "Коха диторе" в публикация, цитирана от Танюг.

Премиерът на Косово е получил заплахи за живота си

В интервю за Скай нюз Курти казва, че страните от ЕС и НАТО би трябвало да бъдат посветени на премахване на руското влияние на Балканите. Той критикува същевременно Сърбия, която по думите му е останала единствената страна (в Европа), освен Беларус, която не е въвела санкции срещу Русия. 

Курти казва, че Сърбия продължава да отказва да признае Косово и в същото време поддържа силни връзки с Русия. Той твърди, че голяма част от сръбското въоръжение е от дарения на Русия, а много руски компании имат свои филиали в Сърбия.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА