Екип на NOVA успя да стигне до града с конвой

В Николаев няма осветление, а жителите на града спят в избените помещения на сградите. Това съобщи специалният пратеник на NOVA Мартин Георгиев. Николаев стана поредният град, в който започнаха боеве и към момента се чуват изстрели. Не отдавна Черноморският град беше известен с корабостроенето си. Сега картината на войната е ужасяваща.

Въпреки това доброволци продължават да извозват граждани, желаещи да се евакуират.

„Живея в Николаев, имам семейство, имам деца. Ние не знаехме, че такава може да бъде Украйна. Русия нападна нас. Служа 25 години и бях в Туркмения, Узбекистан и в Афганистан. Всеки ден ние извозваме от Николаев и Одеса малки деца и жени. Тук се извършват силни обстрели. Стреля се по сградите с артилерия. Тези деца живеят в бомбоубежища и чуват тези взривове, жените плачат. Децата плачат. Пет дни ние извозваме тези деца и жени, инвалиди, за да не стават свидетели на това. Благодарни сме на ЕС , че приема нашите бежанци”, казва Анатолой Петров.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.