Костадин Костадинов обяви по-рано, че партията му няма да допусне България да даде малкото си останало въоръжение на Украйна

Протест посрещна Лойд Остин на влизане в Министерството на обраната. Той отиде там,  за да се срещне с българския си колега Драгомир Заков.  Недоволството премина под надслов "Не на войната" и беше организирано от партия Възраждане. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

След като Остин влезе в сградата, протестиращите се преместиха за кратко пред Министреския съвет, а след това и пред Народното събрание. Исканията им са България по никакъв начин да не оказва военна помощ на Украйна. По думите им, това, че Кирил Петков е казал на Лойд Остин, че страната ни няма да изпраща военна подкрепа е - цитирам - много хубаво, но все така оставали други въпроси.

“Тепърва ще разберем какво реално са си говорили Остин и Петков. Няма нищо успокояващо. Каквото ни е поискала Америка, винаги сме им го  дали”, заяви Костадин Костадинов по време на протеста, заради това той продължава. 

Петков след срещата с Остин: Не сме говорили за военна подкрепа за Украйна (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Не искаме български оръжия в чужда, братоубийствена война. Крайно време е ние българите да решаваме съдбите на България, а не да идват чужди министри, които да разпореждат на нашите, а те да го изпълняват”, каза още Костадин Костадинов и допълни, че “в Украйна не се води война между нея и Русия, а между САЩ и Русия и е очевидно, че САЩ са готови да я водят до последния украинец, а може и до последния българин”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook