От своя страна адвокатът Людмил Рангелов смята, че Божков не е бил на процесуален разпит, а това е само събиране на информация

"Имам съмнения, че бизнесът на Божков е толкова голям, защото е честен бизнесмен. Той е монополист от 20 години, това не е случайно. През всичките години силно е зависел от държавата. Рекетът се извършва през посредници и фирми, не става лично. Противните твърдения ми изглеждат като шега". Това заяви за "Твоят ден" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Според него през 2015 година е имало удвоен оборот от хазарт спрямо 2008 година. "Вие отнемате това от обикновения човек и го разпределяте към монополист. Изведнъж се оказа, че сме номер едно в Европа, като харч на обикновения българин за хазарт", посочи той. И допълни, че е политическият сблъсък е за смяната на ВСС. "В рамките на доброто му познаване е предположението дали ще сменят Гешев. Аз бих назначил друг главен прокурор, ако бях кукловод. Големият проблем е политическото договаряне, той е свързан със справедливостта", подчерта Безлов.

Кутев: Ако правителството не се справи с Гешев, той ще се справи с правителството

По думите му заради предположението, че банкнотите от 500 евро се използват от престъпността, ЕС ги следи.

От своя страна адвокатът Людмил Рангелов смята, че Божков не е бил на процесуален разпит, а това е само събиране на информация. "Не се съмнявам, че парите са дадени за подкуп, защото всички събития изглеждат достоверно. От други мои клиенти ми е известно, че се рекетира бизнеса. До момента обвинението не е достатъчно обосновано, за да издържи в съдебна зала", категоричен е той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.