Вижте какво още каза той в студиото на „Събуди се"

Няма пазарна логика във вдигането на минималната заплата. Това заяви зам.-председателят на БТПП Красимир Дачев в студиото на „Събуди се”.

„Ние не сме против административно вдигане на минималната заплата. Ние сме за взимане на конкретни решения, в които има пазарната логика”, каза той. 

Увеличава се таванът за компенсации за бизнеса заради скъпия ток

„Няма проблем във вдигането на заплатата, просто се нарушава един принцип, нарушава се пазарната логика. Нашето единствено желание е да има пазарна логика, т.е. всеки да получава заплащане срещу положен труд, а не някой да каже: „Няма значение какво работиш, ти ще получиш днес толкова пари. Това го няма никъде по света", добави Дачев.

„Булгаргаз” иска природният газ да поскъпне с близо 60% (ОБЗОР)

„Надяваме се цените на ток и газ да паднат. Потреблението скоро ще намалее, би трябвало да паднат и цените”, коментира още той.

„Виждам по моите работници как през последната година по хиляди причини няма премии и така на практика доходът им намаля с 500-600 лв.”, посочи Красимир Дачев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.