Хората в града се опитват да водят нормален живот въпреки войната

Спокойно премина нощта в Одеса. За това информира специалният ни пратеник в града Мартин Георгиев. Късно снощи е имало само една въздушна тревога. Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола беше на посещение в Киев и се срещна с Володимир Зеленски. Обсъдени бяха механизмите за възстановяване на Украйна след военните действия.

Междувременно хората в Одеса се опитват да живеят нормално въпреки войната. Едно от козметичните студиа в града е спряло работа само в първите дни на инвазията. Към днешна дата клиенти не липсват.

 „Спокойно е и работим. Помагаме на икономиката. Имахме клиентка, избягала от Харков, която пожела да си направи пиърсинг”, каза козметикът Дарина Попова.

От козметичното студио отиваме на черноморския плаж, където не е минирано. Пълно е с хора, които спортуват или просто се разхождат. Там по нищо не си личи, че има военно положение.

„Одеса е един прекрасен град. Оптимисти сме, че всичко ще приключи”, споделя Татяна, жител на града.

„Паниката беше в първите дни, когато всички побягнаха. Много хора напуснаха града, но сега, животът продължава”, коментира друг жител на града.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.