Тя беше една от първите избягали от войната

Екип на NOVA с хуманна мисия. Пратениците ни в Украйна Мартин Георгиев и Росен Илиев доставиха обратно у нас документи и важни вещи за майка с четири деца. Тя беше една от първите избягали от войната. 

Семейството с три момичета и едно момче, само на 7 месеца. Екипът ни достави документална помощ, вещи и дрехи, изпратени от техни близки от Николаев. Хуманна подкрепа на многодетно семейство, чийто съпруг всеки ден извозва от бомбоубежищата жени и деца извън Николаев до Одеса. Той е общински съветник и върши това безвъзмездно.  

"Стреляше се постоянно. Още в началото на войната. Ситуацията се оказа много сериозна. Прекараме с децата два дни в бомбоубежище. И взехме това решение. След това мостът, по който минахме беше съборен. Оставаме тук. Едва ли ще се върнем в Николаев. Градът е разрушен вече. Ще научим езика. Всичко имаме засега, но са ни нужни документи за постоянно жителство. А с тези деца не мога да мръдна от вкъщи", сподели Оксана.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.