Инцидентът стана на пешеходна пътека

4 години и 8 месеца затвор и 6 години без право да шофира. Това е ефективната присъда, която получи полицаят, блъснал и убил 7-годишно дете на пешеходна пътека в село Братаница.

Кола на МВР блъсна и уби 8-годишно дете в Пазарджишко

Инцидентът, който предизвика серия от протести, стана на 19 юли миналата година. Пред окръжния съд в Пазарджик Владимир Панайотов призна вината си и поиска делото срещу него да се гледа по съкратената процедура. За това и наказанието му беше намалено с една трета.

„По отношение на присъдата няма какво да коментирам. Адвокатът ми ще каже. Единствено искам да кажа на всички водачи да внимават по пътищата”, каза подсъдимият.

Отново катастрофа край село Братаница

Според обвинението той е шофирал служебния автомобил с 23 километра над допустимата скорост и не спрял на пешеходна пътека. Служителят на МВР блъска там детето. Вследствие на тежките наранявания 7-годишното момиченце умира на място.

„Ако преценим, ще обжалваме и ще се явим пред следващата инстанция. Това, че подзащитният ми е служител на МВР, вече бивш, не означава, че трябва да бъде наказван по-строго”, коментира адвокатът на Панайотов Любомир Любомиров.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.