"Повечето китайци са ваксинирани с три дози ваксина срещу COVID-19", сподели преподавателят Димитър Владиков

"Сега положението е по-сложно отпреди две години. Тогава вирусът бе  локарлизиран само в Ухан. Сега големи градове в цял Китай са затворени. Заразените се увеличават, но смъртността е малка, защото този вариант на вируса се преболедува по-леко", това каза за „Твоят ден“ по NOVA NEWS Димитър Владиков, преподавател във Финансов колеж, Ханджоу, Китай. 

Той съобщи, че ще има полева болница на север от Шанхай.

"Има много болни в града и те ще бъдат изведени от него. Когато някой е болен, той остава под карантина поне две седмици. Едно такова нещастие консолидира нацията. Държавата доставя храна по домовете, защото не се разрешава посещение на магазини. Голяма част от населението е ваксинирано с три дози, мерки се спазват и отново има заразени, но никой не задава въпрос защо има толкова болни, този въпрос би се задал на Запад. Тук се изпълнява всичко, наложено от правителството", сподели Димитър Владиков.

Относно конфликта между Русия и Украйна, преподавателят каза, че в Китай няма дори новини за това, а правителствената позиция е по-скоро неутрална. Владиков си го обяснява с близките отношение между Китай и Русия.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.