Предсрочни избори ще има, убедена е тя

Живеем повече от 100 дни в държавата на абсурда. Това заяви в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

"Стигна се до ситуация, в която министър на правителството протестира срещу собственото си правителство. Друга част от коалиционните партньори се обиждат в социалните мрежи, като се наричат "мишоци". Трети се бият по министерските кабинети", обясни Атанасова.

Тя добави още, че министър от Русе и кмет на Русе са "във война в социалните мрежи и не само по отношение на възстановяването на летището край града". 

"Промяната продължава единствено, за да лъже тази голяма част от обществото, която я подкрепи, да занули финансово държавата. Убедена съм, че предсрочни избори ще има", каза Атанасова. 

Атанасова: Управляващата коалиция е "политически Франкенщайн"

По думите й ГЕРБ е в кондиция и е готова за тях. Това го показвали и последните социологически проучвания. 

"Преди Народното събрание да се разпусне трябва да върне гласуването с хартиени бюлетини. След това можем да отиваме на избори", каза Атанасова. 

След клипа на културния министър, хора от гилдията искат оставката му

По повод на видеото на министъра на културата Десислава Атанасова изрази притеснение, че човек с подобно поведение подписва протоколи за проведени конкурси и възлага управлението на културни институции. 

"Смятам, че всички допуснати нередности и нарушения в тези проведени конкурси трябва да бъдат коментирани в съдебни процедури", каза още Атанасова. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА