Министърът обори критиците си като обясни, че не съжалява за публикувания клип

Актьори и хора на изкуството критикуват остро поведението на културния министър Атанас Атанасов.

„Какъвто ни е министърът на културата, такова ни е правителството – хермафродитско някакво. Каквото и да кажа ще бъде меко”, смята актьорът Васил Бинев.

Други директно призоваха за  оставката на Атанас Атанасов.

Министърът на културата с първи коментар след видеото от кабинета

„Инфантилен гаф, който, според мен, може да бъде простен с едно много кратко заявление до министър-председателя с молба да бъде освободен от този пост. Ако го направи в някакъв вътрешен чат между него и приятели - ок, но той е публична личност, той е министър на културата. Не е възможно да си позволи такова нещо”, категоричен е Веселин Калановски.

Министърът обаче обори критиците си като обясни, че не съжалява за публикувания клип, а напротив – с него  отново е насочил погледите към оглавяваното от него министерство.

Остри реакции и политически атаки срещу министъра на културата Атанас Атанасов

„В петък министерство на културата произведе голяма новина. 30 милиона и 400 хиляди лева  за Национален фонд култура са отворени за кандидатстване. Тази новина имаше 12 шервания. По-късно видео, което споделих от личната си страница, достигна до всички. 4 месеца по-късно, всички говорят за култура. Ако това е цената, която трябва да платя – готов съм”, каза Атанас Атанасов и опроверга съмненията на опозицията, че е бил под въздействието на наркотици.

А реакциите на хората от гилдията не спират.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.