Повод за тях стана видео, което той публикува във Facebook

Остри реакции и политически атаки срещу министъра на културата Атанас Атанасов. Повод за тях стана видеото, което той публикува във Facebook по случай рождения си ден.

Министърът на културата Атанас Атанасов предизвика вълна от коментари, публикувайки свой видео поздрав в петък вечер. В него на фона на класическа музика, той благодари на поздравилите го за 32-рия му рожден ден.

„Благодаря на всички, които ми писаха за рождения ден. Нямате представа колко много ме зарадвахте, колко надежда и кураж ми дадохте”, казва Атанасов.

Във видеото той показва гледката от министерския си кабинет.

„Щастлив петък, щастлив уикенд и ще се видим”, намигайки казва министърът.

Заради своя нетипичен характер видео селфито обиколи социалните медии и предизвика остри коментари. В Хасково, от където е Атанасов, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов го иронизира така:

„И да си пожелая да влезе някой в парламента и в Министерския съвет да направи тест за наркотици на управляващите и опозицията. Клипът на министъра на културата е падение. Една точна дума - подигравка с управлението на държавата, се казва това”, заяви Борисов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.