Създателят на проекта и негови съмишленици се обучават и за парамедици

Този уикенд в 28 града в цяла България за десети път ще се проведе Кампания на инициативата "Капачки за бъдеще".

"Всичките ми дейности са насочени към това да помагам на другите. Участвам като доброволец в доброволно спасително формирование към пожарната в Пловдив, има и клон в София. С някои от членовете решихме да продължим да се развиваме си и сега се обучаваме се за парамедици, практикуваме в спешните отделения в София, в Пловдив, скоро се качваме и в линейки", сподели за "Социална мрежа" по NOVA NEWS създателят на кампанията "Капачки за бъдеще" Лазар Радков.

Той добави, че тази дейност представлява голяма отговорност и някои дни са много натоварени, но след всяка изтощителна смяна се чувства зареден от помощта, оказана на нуждаещите се.

"С кампанията "Капачки за бъдеще" целя да се събират повече хората в името на една идея, а не постоянно да се разделяме.Това е 10-та юбилейна кампания, този път е на Лазаровден и Цветница. На 16-ти сме в Пловдив, Варна и Плевен, в София на 17-ти на площад „Княз Александър Батенберг“. Събират се средства за втора неонатална линейка, могат  а се носят капачки, кенчета, пластмасови бутилки", каза още Радков.

Според него хората в България са страхотни и благодареноие на тях са дарени десетки кувьози, дарена е и първата неонатална линейка, предстои да има и втора.

"Това трябва да го върши държавата, но ние помагаме, надяваме се с времето на политиците да им стане ясно, че не е добре това да се прави с капачки. Вярвам, че когато подобни кампании на гражданите, с бизнеса и администрацията работят заедно, ще вървим напред", убеден е Лазар Радков.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.