Това потвърди Софийският апелативен съд

Софийският апелативен съд потвърди ареста на Елена Удря, бивш румънски министър, съобщиха от съда. Определението е окончателно. Мярката за неотклонение на Удря беше наложена от окръжния съд в Благоевград във връзка с Европейска заповед за арест и искане за нейната екстрадиция в родината й, Румъния. 

В България заловиха румънски министър, осъден на 6 години затвор

Според съдиите Европейската заповед за арест на Удря е напълно редовна, издадена от компетентен орган и валидна. Тя е базирана на окончателна ефективна присъда за Удря, издадена в Румъния. Също така магистратите са приели, че има опасност Удря да се укрие, ако мярката й бъде изменена от българския съд.

48-годишната Елена Удря беше обявена за международно издирване с цел арест и екстрадиция от румънските власти за изпълнение на влязла в сила присъда шест години лишаване от свобода за получен подкуп. Тя беше задържана на граничния контролно-пропускателен пункт "Кулата"  на 7 април при опит да напусне България.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.