МВР е осъдено да плати разходи по делото

Арестът на бившия премиер Бойко Борисов в средата на март е незаконен. Това реши Софийският районен съд на първа инстанция. Новината предизвика скандал в парламента между управляващи и опозиция. Реакция дойде и от бившия премиер. 

Скандалът започна веднага, след като от ГЕРБ поискаха да прочетат декларация от парламентарната трибуна. В отсъствието на повечето депутати от управляващата коалиция, от партията атакуваха премиера Кирил Петков.

„Кой ви накара, г-н клети ми Кирил Петков, да стартирате това безобразие със заклинанието - никой не е над закона. И вие не сте над закона обаче. Клети ми г-н Петков, по силата на някакви стихии в момента сте министър-председател. имате ли представа?”, попита Десислава Атанасова от ГЕРБ.

От „Продължаваме Промяната” защитиха премиера.

„Тази стихия е надеждата на българските граждани за справедливост”, категоричен бе Искрен Митев от ПП. И призоваха ГЕРБ за умерена радост.

„Защо не прочетохте последното изречение. Пише „Решението подлежи на обжалване”. Така, че радостта ви може да е кратка”, каза Мирослав Иванов от ПП.

Докато в зала спореха, във Facebook, Борисов благодари на българския съд и допълни „Няма никой над закона!".

„Спешно извикайте Кирил Петков да внася оставката на правителството, ако искате промяната в България да продължава”, заяви Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

Решението на съда, че ареста на Борисов е незаконен, може да се обжалва в 14-дневен срок.

Ако бъде потвърдено обаче полицията ще трябва да плати на Борисов 300 лева заради разходите, които е направил по делото.

По-късно през деня, малко преси 19.00 ч., пред Министерството на вътрешните работи се организира флашмоб от младежите на ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.