Променливо време до края на месеца

Страстната седмица започва с прохладно време и валежи от дъжд и сняг. Причина за това е преминаващ средиземноморски циклон и нахлуващ от север студен въздух.

Валежите от Цветница продължават и на Велики понеделник. До обяд ще вали дъжд в по-значителни количества в Югоизточна България и сняг – най-вече в масивите на Стара планина и Родопите. В хода на деня ще има краткотрайни разкъсвания на облачността, а следобед и вечерта отново ще превали в някои области на Западна България. Студен вятър ще духа с по-силни пориви в районите на изток и по планините. Дневните температури ще останат сравнително ниски – от 6 до 11 градуса, в планините от 0 до минус 5 спрямо надморското равнище.

Времето ще остане студено до средата на седмицата с разкъсвания на облачността, но и с условия за валежи от дъжд и сняг. От сряда нататък термометрите ще се върнат към пролетните стойности. В четвъртък за кратко ще спре да вали, а облачността ще се разкъса. В дните около Великден ще е топло с променлива облачност и превалявания от дъжд с гръмотевична активност в Западна България.

В дните след големите празници до края на месеца времето ще остане променливо, но не и студено. Валежите ще са със следобеден характер – краткотрайни, с гръмотевици. Без валежи и с повече слънце ще е периодът 28-30 април. Ако текущите прогнози се запазят, в последния ден на месеца ще има нахлуване на по-студен въздух от Североизток, с което температурите леко ще се понижат.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.