Срещата на учениците с най-добрия приятел на човека намалява стреса и тревожността

Столично училище бори стреса на децата с „кучета терапевти“. Според ръководството на учебното заведение срещите на учениците с четириногите води до намаляване на тревожността сред подрастващите, благоприятства емоционалното им състояние и психичното здраве.

„Важното е да изградим деца, които да имат емоционална и социална интелигентност. Какъв по-добър начин да се отключи всичко това - чрез грижата за кучетата. Децата са изключително въодушевени от тези срещи. Чрез кучетата и комуникацията с тях те приемат уроците на живота”, обясни учителят Костадина Нешева.

„Децата са много любопитни и смятаме, че бъдещи срещи с кучетата могат да им се отразят много добре. Игрите и грижата за кучетата могат да подобрят много социалните им умения - да развият вербалната и невербалната комуникация”, каза училищният психолог Ралица Карева.

„У децата виждам огромен интерес. Опитваме се да обърнем внимание на това какво е улично куче, какво е приют и защо има кучета там. Виждаме огромен интерес, любопитство и голяма радост, че правят нещо извън класната стая с живи същества”, допълни Розалина Шмих от организация „Бандата на 1 500”.

Повече по темата вижте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.