Тя вече няма българско гражданство

Българското гражданство на мистериозно изчезналата „криптокралица” Ружа Игнатова беше отнето. Тя е обявена за издирване, след като с брат й бяха обвинени за многомилионна измамническа схема за криптовалута.

"Ружа е използвала някои основни теми около криптовалутите, за да създаде тази схема, но това си е пирамида", коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS експертът Владислав Драмалииев.

„Криптокралицата“ Ружа Игнатова вече не е българска гражданка

„Всичко е създадено на база бекраунда й. Опитът, който има, луксозният начин на живот, който демонстрира - всичко това често се среща в такива схеми, което пък им позволява да функционират. Фактор е и алчността и тоталното неразбиране за това какво е криптовалута. Иначе схемата работи така: вие ми давате 100 лева, аз създавам някакъв документ или файл, на който пише, че имате 100 единици от нещо. На следващия ден програмата така е направена, че да виждате 120 вместо 100 единици, като сумата постоянно расте. Това ви кара да мислите, че всичко работи и да въвлечете още хора в тази схема”, обясни Драмалиев.

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.