Преди това той се е скарал с майката на детето му

Млад мъж се барикадира и самоуби в къщата си в софийското село Петърч тази нощ.

Около 15 часа в неделя в Костинброд 34-годишният Стоян нанася тежък побой на 25-годишната си приятелка и я заплашвас убийство. Младата жена бяга от къщата и случайно вижда полицейски патрул. Разказва на органите на реда, че между нея и бащата на детето й - 34-годишния Стоян възникнал скандал. Мъжът й нанесъл побой, направил е опит да я изнасили и убие чрез душене, след което е напуснал жилището й в Костинброд, съобщават от МВР. Жената веднага била транспортирана за преглед и оказване на медицинска помощ в болница и впоследствие освободена без тежки увреждания.

Установено е, че заподозреният, който е с криминалистически регистрации, обитава къща в село Петърч. След случилото се, той се барикадирал на втория етаж.

На адреса веднага е изпратен автопатрул. При подхождането към къщата отвътре бил произведен изстрел, а върху единия униформен служител се посипали счупени стъкла. След доклад на случилото се в дежурната част, към мястото незабавно са насочени допълнителни полицейски сили, екипи на ГД "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и Института по психология на МВР. 

Живеещите в близост граждани са изведени на безопасно разстояние, а районът - отцепен и обезопасен. Предприети са прецизни оперативни и тактически действия за недопускане на рискова ситуация, застрашаваща живота и здравето на гражданите и полицейските служители, съобщават от МВР. 

Същевременно са проведени множество беседи с негови близки, поддържан е непрекъснат контакт с някои от тях. В рамките на операцията 34-годишният мъж е локализиран от специализираните екипи на втория етаж на къщата, където впоследствие е открит самопрострелял се с огнестрелно оръжие. В близост до него е установен незаконно притежаван пистолет. Няма други пострадали, мъжът е бил сам в сградата.

„Зная, че имаше баща. Той идваше, когато прехвърлиха къщата. Само веднъж съм го виждал. Зная от майсторите, че има момче, но колко е голямо - не зная”, разказа един от съседите.

„Само разбрах, че бил треньор по кикбокс ли или нещо такова. Изглеждаше добро момче. Въобще не съм очаквала, че може да направи нещо подобно”, добави съседка.

По случая са образувани две досъдебни производства - за смъртта на 34-годишния мъж, както и за отправената закана за убийство. Прокуратурата е започнала разследване, като тепърва ще се назначават балистична и съдебномедицинска експертизи, които да установят категорично дали става въпрос за самоубийство.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.