В срещата ще участват министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов

Представители на 40 държави се събират днес в Германия, за да координират помощта за отбраната на Украйна на фона на продължаващата руска агресия. 

В срещата ще участват министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. 

Освен непосредствената подкрепа, ще бъде обсъдена и необходимостта от оказване на дългосрочна помощ на Украйна за защита на териториалната й цялост. 

А в столицата на Индия, Делхи, където е на посещение, Урсула фон дер Лайен сподели за ужаса на войната, на който е станала свидетел в Украйна.

“В Европа, виждаме агресията на Русия като пряка заплаха за нашата сигурност. Ще се погрижим непредизвиканата и неоправдана агресия срещу Украйна да се превърне в стратегически провал. Кадрите, които идват от атаката на Русия срещу Украйна, шокираха и продължават да шокират целия свят”, предупреди фон дер Лайен.

А генералният секретар на ООН ще посети Москва във вторник, за да обсъди кризата в Украйна. След това Антониу Гутериш ще посети и Киев.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.