Дневните температури ще са между 17 и 22 градуса

В първия ден на месец май времето ще бъде слънчево над по-голямата част от страната. Около и след обяд ще има временни заоблачавания, но краткотраен валеж се очаква само в крайния Югозапад. Вятърът ще има по-осезаемо около крайбрежието и на Северозапад. Дневните температури ще бъдат подобни на съботните – между 17 и 22 градуса.

В понеделник южно от нас ще премине средиземноморски циклон, на който България ще остане в периферията. В хода на деня облачността ще се увеличи от югозапад на североизток, но валежи ще има късно следобед и вечерта в най-южните области. Денят ще е ветровит, но дневните температури ще се запазят без резки колебания.

Във вторник ще остане хладно и облачно, а валежите, макар и не особено значителни, ще са на много места в страната. От сряда нататък ще започне затопляне, но атмосферата ще е нестабилна. До края на седмицата термометрите на много места ще скочат над 25 градуса, но ще има условия за краткотрайни следобедни валежи с гръмотевици в западните райони.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.