Валежи се очакват във вторник и сряда

В последния ден на празниците около Гергьовден облачността от Югозапад ще се увеличава с потенциал за слаби превалявания от дъжд на изолирани места в планините на Западна България. Дневните температури ще са без особени промени спрямо съботните и ще се движат в интервала 20-25 градуса.

В понеделник отново възможност за незначителен валеж има само в планините на Югозапад. Облачността през деня ще е колеблива и разкъсана. Ще остане сравнително тихо с температури сутринта между 5 и 10 градуса, а следобед – в интервала между 20 и 25. Валежи ще има във вторник и сряда – те ще са предимно в Западна и Централна България, но ще са следобедни, локални, в първия от дните с гръмотевици на Югозапад. След това около самия край на седмицата над страната ще премине студен атмосферен фронт, отново с краткотраен, на моменти интензивен следобеден валеж с гръмотевици. Междувременно от четвъртък ще започне затопляне с дневни температури около и над 30 градуса.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.