Условия за слаби превалявания има само на изолирани места

Втората седмица на месеца май започва с преобладаващо слънчево време. В часовете сутринта в ниските райони, предимно в Източна България, ще има пролетни мъгли. Около и след обяд облачността ще е разкъсана. Условия за слаби превалявания има само на изолирани места в планините на югозапад. Температурите в топлата част на деня ще варират между 21 и 26 градуса.

Във вторник и сряда дневните показания на термометрите ще се запазят. Следобедната облачност обаче ще е по-видима, с локални превалявания в западните райони. В първия ден на места ще има и гръмотевици. В четвъртък и петък температурите ще продължат да се повишават, а очакваните стойности са около и над 30 градуса. В Дунавската равнина ще е откровено горещо.

През почивните дни над страната ще премине студен атмосферен фронт с гръмотевична активност и риск от градушки. Валежите ще са краткотрайни, временно интензивни в някои райони. Температурите ще се понижат до обичайните за месеца.

Първоначалните прогнози за дните след 15 май сочат седмица с повече облаци и по-чести валежи. От север ще се спусне ядро по-студен въздух, с което дневните температури ще се понижат до нива около и малко над 20 градуса.

 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.