Вижте прогнозата за следващите две седмици

В понеделник сутринта могат да се очакват мъгли в източната половина на страната. До обяд времето ще е тихо и спокойно. В часовете до вечерта над Централна и Източна България отново ще има условия за по-интензивна гръмотевична активност с локални бури с краткотраен, в определени моменти интензивен валеж. Запазва се и опасността за градушки. Дневни температури – между 26 и 31 градуса.

Прогноза за времето (16.05.2022 - сутрешна)

Във вторник на изток ще има предпоставки за понижена видимост сутринта. В хода на деня облачността ще се увеличава, но незначителни валежи са възможни само на места по планините. Температурите ще се повишат и следобед в равнинната част на страната термометрите ще докоснат 30 градуса, а в западната част на Дунавската равнина ще достигнат 31-32 градуса.

В средата на седмицата ще захладнее с нахлуване на студен въздух от север. Студеният фронт ще е причина за по-силен вятър и валежи, които ще обхванат поетапно почти цялата страна в сряда и предимно Югоизтока в четвъртък. Температурите ще паднат до нива от 20 до 25 градуса.

Краят на седмицата ще е топъл – с повече слънце в петък и събота и с повишена вероятност от следобедни валежи в неделя. Непосредствено преди 24 май се очертава нов студен фронт над страната с валежи и гръмотевици. Веднага след това – мощно затопляне с летни стойности на термометрите и повече слънце. Повишена вероятност от валежи ще има и около самия край на месец май.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.