Циклон носи валежи и силен вятър

През следващите две денонощия времето над страната ще се определя от преминаващ северно от страната ни атлантически циклон и неговия студен фронт. Във вторник денят ще е слънчев и горещ, с температури от 27 до 32 градуса. Най-високи се очаква да бъдат те в западната част на Дунавската равнина и по долината на река Струма.

Следобед от север облачността ще започне да се увеличава. По-късно и привечер в Северозападна България ще се образуват първите купесто-дъждовни облаци, с потенциал за валежи с гръмотевични бури и риск от градушка.

През нощта и в сряда от север на юг ще превали почти над цялата страна - чести, краткотрайни, временно интензивни валежи с гръмотевици. Вятърът ще се усили и в много райони поривите ще са със скорост над 50 км/ч. Ще нахлува по-студен въздух, а температурите ще се понижават. В сряда дневните стойности ще са в широки граници от 17 до 27 градуса.

В четвъртък на запад ще е слънчево, а на изток все още ще има остатъчна облачност, но без валежи. До събота времето ще е спокойно, с много слънце, без дъжд и с повишаващи се дневни температури. Едва в неделя отново се очаква над страната да премине нестабилен студен фронт с краткотрайни валежи и гръмотевична активност.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.