Не е имало преминаващи коли по време на инцидента

Взрив на газопровод във Враца вдигна спецекипите на крак. Тръбата гръмна на натоварен булевард в града по време на сондажни дейности. Пострадали при инцидента няма.

Инцидентът става около обяд. Взривът избухва на кръстовището между булевард „Васил Кънчов“ и улица „Георги Апостолов. В околностите отеква силен гръм и пламъците са огромни. Навсякъде се носи мирис на газ, разказват хората. Три пожарни екипа се борят с огъня.

Взривът станал по време на сондажни дейности под кръстовище. От ВиК дружеството уверяват, че работите са съгласувани и изрядни. „Минаваме безизкопно през кръстовището”, посочи Мариана Рашева от ВиК. 

Само по щастлива случайност обаче в този момент през кръстовището не са минавали пешеходци, камиони или автомобили. На мястото на взрива се е образувал кратер, а светофарът е изгорял.

„Има деформация в конструкцията на съоръжението, нарушена асфалтова настилка, светофарните уредби, кутиите, камерите - всичко е за смяна”, каза експертът от Община Враца Димитър Димитров.

До пълното обезопасяване теренът остана отцепен.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.