Приемната майка признала за шамар, но не и за посегателство

„Не е имало никакви индикации за напрежение между дете и приемен родител при осъществяваните проверки от социалните служители. Детето е изведено от приемното семейство, в момента, в който е подаден сигнал от училището, в което учи. Наистина са установени кръвонасядания и синини по детето, които са потвърдени от съдебен лекар. Сезирана е и прокуратурата”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” Мария Търнавска, директор на дирекция "Социално подпомагане" – Враца, коментирайки случая с приемната майка, която отива на съд по обвинение за три престъпления - закана с убийство, нанасяне на телесни повреди и изтезания спрямо повереното на грижите й дете.

По думите на Търнавска жената е извикана на разговор в Комисия по приемна грижа с цел заличаването й от регистъра на утвърдените приемни семейства. Тя признала, че ударила шамар на детето, но отричала за каквото и да било посегателство.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.