"Не знам какво ще стане в близкото бъдеще с кариерата ми", сподели той

"Всеки мач, който играя тук, може да е последният ми на "Ролан Гарос" в моята кариера", призна 13-кратният шампион на Откритото първенство на Франция Рафаел Надал, след като се класира за четвъртфиналите на турнира, цитиран от БГНЕС. 

Надал продължава без загубен сет на "Ролан Гарос"

Надал успя да надвие канадеца Феликс Оже-Алиасим в пет сета, за да си уреди среща с Новак Джокович в следващия кръг, но той все още се бори с хроничен проблем със стъпалото. "Вече съм в четвъртфиналите и просто се наслаждавам на факта, че още веднъж играя на "Ролан Гарос". Ако трябва да бъда честен, всеки мач може да е последният ми тук, такава е ситуацията ми. Минах през тежък процес със стъпалото отново. Не знам какво ще стане в близкото бъдеще с кариерата ми, така че просто се опитвам да се наслаждавам и да се боря да продължа да изживявам мечтата си", коментира Надал след успеха над Оже-Алиасим.

Григор Димитров стартира срещу американеца Маркос Хирон на "Ролан Гарос"

"С Новак се познаваме добре, имаме дълга обща история. Той спечели Рим, преди да дойде тук, вече има девет поредни победи, докато аз не съм в идеална ситуация. Но сме тук, на "Ролан Гарос", любимото ми място на света. Единственото, което мога да обещая, е, че ще бъда концентриран, ще дам всичко от себе си и ще се боря докрай", допълни испанецът за предстоящия сблъсък с Джокович, който ще се играе във вторник.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС