Организирани са и множество игри за децата

Днес е Международният ден на детето. В повечето градове в страната бяха организирани различни забавления за най-малките. В столицата празникът беше отбелязан с концерт при Ларгото и благотворителна изложба-базар. В небето над столицата излетяха и над 100 балона с детски послания. На площад „Славейков” също бяха организирани множество игри за децата.  

За поредна година БДЖ подари безплатно пътуване с атракционна мотриса на всички деца до 14 години. Тя е част от музейното наследство на БДЖ, съобщиха от пресцентъра на железопътния превозвач. 

Мотрисата, произведена през 1960 г. в SGP–Wien, Австрия, се използва за наемане от клиенти за частни пътувания, за заснемане на филмови продукции и клипове, като за първи път се предоставя възможност за свободно пътуване на желаещите да се повозят с нея, отбелязват от БДЖ.  

Снимка: БДЖ

Мотрисата ще направи общо шест пътувания през целия ден от Централната гара в София до Банкя и обратно. Билетите и запазените места за пътуване с атракционната мотриса могат да бъдат купени от билетните каси в железопътните гари и бюрата за продажба на жп билети. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.