Възможни са летни бури следобед

Сутринта в Деня на Христо Ботев ще има условия за мъгли в ниските райони, с по-голяма вероятност в областите около крайбрежието. Денят ще е преобладаващо слънчев, макар от ранния следобед до полунощ да има развитие на изолирани гръмотевични облаци с краткотраен валеж с гръмотевици. Това ще се случи главно около някои планински масиви.Дневните температури ще са от 28-29 градуса по крайбрежието до 33-34 градуса по долината на река Струма.

До края на седмицата очакваме сутрините да са свежи и слънчеви, тук-там с леки мъгли. Дневните температури ще са около и над 30 градуса. От обяд в часовете до вечерта ще се развива гръмотевична облачност с краткотраен, на моменти интензивен валеж. В петък и събота процесите ще са предимно в западната половина на страната, а в неделя – повече на изток.

През целия период около Черноморието ще е преобладаващо слънчево с минимална облачност. Дневни температури - до 28-29 градуса. Валежи са възможни едва в неделя и то по-късно през деня. По-силен вятър и по-бурно море се очаква в събота, а в неделя вълните ще намаляват.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.