В петък сутрин на „Дунав мост” при Русе се образува 60-километрова опашка

60-километрова опашка. Такава беше ситуацията в петък сутрин на „Дунав мост” при Русе, съобщи в „Здравей, България транспортният министър Николай Събев.

Заради трафика за пореден път се стигна до блокиране на пътя около граничния пункт. Данните показват, че за 24 часа през града са преминали над 2000 тира. За да се облекчи движението,  кметът на Русе въвежда забрана за тежкотоварни камиони в града, която ще важи от утре. Причината за интензивното движение е войната и фактът, че пътуващите през Кавказ, Русия и Украйна сега преминават през страната ни. 

Огромни задръствания блокираха пътищата към ГКПП „Дунав мост” и Силистра

По думите на транспортния министър, за да бъде решен проблемът, трябва мостовете, които свързват Румъния с България,  да станат 5. „Като кажа, че ни трябват повече мостове, моля не забравяйте, че 60 км. е опашката в момента. Пускаме ферибот, опитваме се да направим нова организация, за да направим по-бързо преминаването, но ако ще преминат 600 000 транзитни камиона, каквито са очакванията за 2023 г., как можем да решим тази задача само с 2 моста?”, каза Николай Събев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.