Наводнени са били пътища, жилища и търговски обекти

Проливен дъжд причини сериозни наводнения в Анкара, където три бедстващи деца се е наложило да бъдат спасявани, предаде турската телевизия Хабертюрк. Най-малко един човек е станал жертва на урагана в столицата. Водачът на микробус е останал блокиран в превозното средство, докато пътят за няколко минути се е оказал изцяло залят от прииждащите потоци вода.

Бурята се е разразила изведнъж, като пороят е засегнал в най-голяма степен районите Мамак, Алтъндаг и Кечийорен. Наводнени са били пътища, жилища и търговски обекти. Автомобили са били блокирани на улици, залети от вода. 

На телефоните на спешните служби са постъпили сигнали за паднали дървета, откъснати покриви, свлачища и наводнения, съобщи говорителят на вътрешното министерство Исмаил Чатаклъ. Пожарната служба е получила близо 1400 сигнала, а Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) - около 160, уточни той. Спасени са били три деца, които са се оказали блокирани, информира още в Туитър Чатаклъ.

Според представените изчисления падналото количество дъжд превишава 20 л/кв.м.

Кметът на столицата Мансур Яваш посочи, че засега няма данни за загинали в наводнението хора.

Поройният дъжд в Анкара е бил придружен от множество гръмотевици и силен вятър.  

Метеоролозите предупреждават, че валежите ще продължат и през нощта, а утре подобна обстановка е очаквана и в Истанбул. 

Анкарската голяма община предупреди гражданите да бъдат бдителни и предпазливи с оглед на метеорологичната ситуация.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА