Ще продължи ли да вали

След напоителните валежи от последните дни, предстои период с малко по-спокойно време. Над централните и източните райони на Европа ще се настани антициклон, с който валежите ще се ограничат, а слънцето ще вземе превес.

В понеделник сутринта видимостта ще е понижена на много места в страната с преминал валеж. Денят ще е с променлива облачност до обяд. След това в часовете до вечерта ще се оформят гръмотевични облаци с краткотраен, интензивен валеж. Ще има риск от градушки, с по-голяма вероятност в източната половина на страната, където и гръмотевичната активност ще е по-голяма. Ще се усеща северен вятър, а дневните температури ще се движат между 24 и 29 градуса.

Във вторник над страната ще премине студен фронт. Атмосферата ще се дестабилизира в южните и източните части на страната със следобедни и вечерни гръмотевични бури, временно интензивен валеж, резки пориви на вятъра и опасност от градушка. Вятърът ще е по-силен в Дунавската равнина и части от Тракия, но температурите през деня ще са между 25 и 30 градуса.

В сряда и четвъртък ще е преобладаващо слънчево. По-значителна облачност със слаби превалявания ще има най-вече в планините и около тях. В петък и събота отново за кратко ще проникне порция студен въздух от север. Ще се формират следобедни гръмотевични облаци с риск от по-бурно време. Дневните температури ще са без особена промяна - с леки колебания между 25 и 30 градуса.

Периодът от 19 до 25 юни ще е преобладаващо слънчев, топъл и с минимални условия за валежи. Едва след това, за 2-3 дни отново се очертава неустойчивост във времето.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.