Риск от градушки в събота

Съботният ден ще премине под знака на преминаващ студен атмосферен фронт. Валежите от нощта продължават и в ранните часове в някои централни райони на Дунавската равнина и в Добруджа. В хода на деня гръмотевични бури с краткотраен, интензивен валеж се очакват с по-голяма вероятност в около Стара планина и на юг от нея. Има риск от градушка. Процесите ще са по-мощни в часовете следобед и вечерта. Вятърът в събота ще е с прохладни пориви от североизток, а дневните температури - с градус-два по-ниски от петъчните - в интервала от 23 до 28 градуса.

В неделя слънцето ще взима превес. Отново са възможни незначителни краткотрайни превалявания, с по-голяма вероятност в Югозападна България. Вятърът ще е по-осезаем на Югоизток и около крайбрежието. Дневните температури ще бъдат в интервала 24-29 градуса.

Следващата седмица посрещаме астрономическото лято във вторник, най-дългият ден в годината. Съвсем подобаващо периодът ще е почти без валежи, с много слънце и с температури четвъртък-петък над 35 градуса в традиционно топлите части на страната. Около края на седмицата вероятността от следобедни гръмотевични бури тук-там из страната е по-голяма.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.