„Участието на Петков, Василев и другите в управлението на държавата показа, че те не са в състояние да я управляват", каза още той

„Смятаме, че трябва да се мине през избори, защото това, което се случи през последните 6 месеца и преди това - участието на Петков, Василев и другите в управлението на държавата, показа, че те не са в състояние да я управляват”. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в студиото на „На фокус”.

„Тя явно няма цел, визия и ориентация. Безпринципно действа Кирил Петков, а ИТН действа както им поставя нещата пред тях", посочи той.

Христанов: Предлагаха ми подкуп от 500 000 лв. на месец

„Управляващите в последно време само си дърпат чергата. Дунчев обвинява една политическа формация, ИТН извадиха несъгласия с управляващите. Явно е, че управлението на държавата не е в онзи комфорт, който ни се представяше досега”, каза още Аталай.

По думите му в момента е дошло времето за избори, а когато това се случва обикновено „на преден план се изкарва ДПС като бостанско плашило”. „ДПС през цялото време мисли и милее за държавата и във всички законопроекти това си личи. Но дойдат ли изборите кой е най-виновен – по всяка вероятност най-виновни са малцинствата за всички несгоди”, коментира той.

„Хората са бедни. Питам Кирил Петков и Асен Василев бедни ли са? Транспортният министър Николай Събев и Даниел Лорер бедни ли са? Не видях никой от тях да са дошли с дисагите от село. Тяхната логика и изказ от трибуната е само с цел да вдигнат националистическия вот”, категоричен беше депутатът от ДПС.

Вигенин: Сигурно ще има нужда от персонални промени в правителството

Според него в момента има разложение на управляващото мнозинство. „Разложиха се на съставните си части. Виждате, че един премиер тръгна да обяснява, че ще говори с всеки народен представител за вота да гласуват по съвест. Мнозинството за свалянето на Никола Минчев не е онова мнозинство, което да може да управлява след като падне правителството. Още е много рано да се говори. Сложили сме тигана преди да сме уловили рибата", заяви Аталай.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.