Коалицията сама се свали заради корупция, каза лидерът на ГЕРБ

По-слаб и нескопосан бюджет не може да се напише. Това заяви в Монтана Бойко Борисов.

„И да не приемат нашите предложения, ще гласувате за всяко тяхно предложение заради хората. След няколко месеца, когато има ново правителство, ще се направи нова актуализация”, каза Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ излезе със сериозни критики към управляващите, като ги обвини в кражба на стотици милиони и заяви, че коалицията сама се е свалила заради корупция.

„Те говорят само за постове и пари, за нищо друго. Кой на кого и как да даде и вземе. Става въпрос само за корупция”, каза Борисов. „Нинова казала сега, че Радев искал да е управляващият в сянка, а Кирил Петков напред. Страховити обвинения помежду им в корупция. И тези млади хора, както ходят да ги защитават, когато разберат за какви пари са се облагодетелствали, ще ходят с камъни да ги бият”, каза Борисов.

Борисов отново отправи сериозни критики за цените на горивата.

„Нека младите хора видят защо горивото е толкова скъпо - рафинерията е руска, с руски петрол работи, и всичко се изнася извън България, като се преработи. След това се изнася за Сърбия, и влиза обратно в България, но се оскъпява с над лев на литър. 300 милиона ви крадат на месец, я си ги представете в чекмеджета, я си ги представете на месец. Представяте ли си колко сте ограбени?”, обърна се Борисов към симпатизанти в Монтана.

„Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е максимум на цената, която беше”, продължи Борисов.

„И така когато премиерът Петков говори за привнесена инфлация, питам за коя стока е привнесена тя. Откъде дойде като всичко е българско? Горивото се произвежда в България, токът се произвежда в България? Кой ти привнесе инфлация?”, попита Борисов.  

„Хлябът - зърното има рекордна реколта на места, а сега говорят глупости за продоволствена криза. Нали щяха да изкупуват жито за милиарди, добре поне че това не направиха. Това било успех - олиото е 6.70, а България е на второ място в Европа по производство на слънчоглед, за каква привнесена инфлация говорим?", продължи Борисов. 

„Не изтеглиха новия дълг, за да няма служебното правителство какво да харчи", смята бившият премиер. „Това ще издъни Радев в служебното му правителство и той самият се ще сгромоляса", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той нарече „лъжа” обвиненията на Петков, че са го свалили Борисов и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

„Ако направят правителство, есента и зимата ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне напълно”, каза още Борисов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.