По думите му до часове бюджетът вероятно ще бъде приет

"МС следва да внесе необходимите промени в стратегията за национална сигурност в съответствие с новата стратегическа концепция на НАТО. Нито една страна в Алианса няма намерението да напада Русия, единствено да се гарантира сигурността. Това заяви за "Денят на живо" депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Според него решението за военната група у нас ще зависи от разчетите на МО. "Искаме да се изградят модерни формирования във въоражените сили на България. Концепцията за това се развива и преди войната в Украйна. Повече от една година се работи върху стратегическата концепция на НАТО, за да бъде актуална на опасностите", обясни Гаджев.

По думите му до часове бюджетът вероятно ще бъде приет. "Гласувахме голяма част от бюджета, вече сме на преходни и заключителни разпоредби. Защитихме 296 млн. целева помощ за закупуване на боеприпаси и поддръжка на военна техника", посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА