Младежи нападнаха с дървени колове 73-годишен мъж заради забележка

Недоволство в Галиче, след като младежи пребиха с дървени колове 73-годишен мъж заради забележка да не берат от ореха пред дома му. Пострадалият е със средна телесна повреда и комоцио.

Задържани за случая са 22-годишен мъж и 15-годишно момче. „Видях, че брулят орехите. Излязох и ги попитах какво правят. По-големият ме удари по главата. И после с голямата тояга по ръката. Малкият ме застигна и ми счупи пръста”, разказа пострадалият Иван.

Пребиха с колове възрастен мъж в Галиче

Нападателите на мъжа си тръгнали спокойно сами, когато той казал, че ще се обади на 112. „Все едно са си на разходка”, уточни потърпевшият. След това с него се свързал дежурният полицай.

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков даде подробности за случая. „След забележка лицата отвръщат агресивно и започва скандал. При който те започват да му нанасят удари с дървени пръти. Човекът влиза в дома си, те изкъртват входната врата, влизат в дома му и продължават да го бият”, уточни той.

Това е поредно посегателство на хора от тази фамилия, твърдят жители на селото, които от години живеят в страх. На протест пред кметството те поискаха този път агресорите да получат по- строги наказания. Предупреждавали за опасността още преди 2 години след жестокото убийство на 18 годишната Андрея, чийто живот беше отнет от член на същата фамилия. 

Братът на непълнолетния младеж вече е осъждан, каза още окръжният прокурор.

“Хората се притесняват, че и това лице - непълнолетното, е тръгнало в посока, която не е добра за самия него и за обществото, но това, което прави впечатление в този случай е дързостта и нахалството, с което е извършено престъплението посред бял ден”, допълни той. 

Жителите на Галиче настояват нападателите да бъдат изселени, институциите да си свършат работата, а виновните да получат максимални присъди. 

Пълнолетният нападател остава задържан, а непълнолетният е под надзора на Детска педагогическа стая по местоживеене. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.