За разлика от предишните вечери снощи демонстрацията премина по-спокойно

Блокади в цяла Северна Македония от днес заради френското предложение за решаване на спора между България и Северна Македония и започването на  преговори с Европейския съюз. Това обяви опозицията на шестия ден от протестите в Скопие.

За разлика от предишните вечери снощи демонстрацията премина по-спокойно. Протестиращите поискаха оставката на правителството и казаха „не” на френското предложение. Определят го като "българизация на Македония". Протестът започна пред сградата на правителството, след това хората тръгнаха на шествие до парламента.

„Правителството изпраща това предложение в НС, за да може то да го гласува и да се смекчи натискът върху. Най-вероятно ще се гласува, тъй като правителството има парламентарно мнозинство. Очаквам до понеделник, вторник правителството на РСМ да е подписало заедно с България т.нар. френско предложение и да започнат преговори. Разбира се, има и възможност да не го разпише”, каза Виктор Стоянов от Фондация „Македония".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.